Behandelingen

Kinderen mondverzorging tot 18 jaar gratis

Wanneer begin je met mondverzorging bij kinderen’? is een veel gestelde vraag. De algehele verzorging begint natuurlijk al bij het eerste melktandje van je kind. 

7 jaar is een mooie leeftijd om je kind naast het tandartsbezoek ook mee te nemen naar de mondhygiënist. Dan is je kind net begonnen met het wisselen van het melkgebit. En weet je dat door de extra verzorging bij de mondhygiënist een gezond volwassen gebit terugkrijgt. Want hoe gezonder het melkgebit des te gezonder je volwassen gebit.

Advies over kinderen & mondverzorging

Wij geven je graag advies en antwoorden op vragen als:

  • Wanneer start je met mondverzorging bij je kind?
  • Hoe vaak kun je het beste tandenpoetsen?
  • Hoe maak ik tandenpoetsen ‘leuk’?
  • Kan ik een tandenpoetsinstructie krijgen?
  • Moet ik altijd napoetsen?
  • Mijn kind heeft een beugel, hoe houd ik deze goed schoon?
  • Waar krijgen kinderen nou het vaakste gaatjes van?
  • Hoe vaak mogen kinderen per dag snoepen of drinken?

Puber 12 tot 16 jaar

De fase van kind naar volwassen worden is niet altijd even makkelijk. Ook kan dit behoorlijke gevolgen hebben voor het gebit. Ze gebruiken over het algemeen meer frisdranken, sportdrankjes, vruchtendrank en mixdrankjes (Eten drinken en een gezond gebit). Hierdoor is juist bij jongeren een toename van tanderosie te zien. Dit moet op tijd erkend worden, want weg is weg. Wanneer het gebit in deze fase met regelmaat wordt gecontroleerd kunnen we ook nog veel problemen voorkomen.
De meeste pubers zijn nu wel bekend met de beugeltandarts (orthodontist). Bij een vaste beugel heeft de tandplak nu nog meer de kans om zich langs de randjes van de slotjes zich te kunnen nestelen. Helaas zien we dan nog wel eens beschadigingen (witte vlekjes) op het glazuur nadat de beugel is verwijderd.

Vrijblijvende afspraak

Deze en andere vragen kun je ons stellen. Maak eens een afspraak en kom eens met je kind langs. Wij adviseren je graag!

Goed om te weten: kinderen krijgen tot hun 18e jaar volledige vergoeding, ook als ze alleen een basisverzekering hebben. De behandelingen bij ons zijn dus gratis en je hoeft er niet eerst voor langs de tandarts. (De Achmea groep heeft een beperking op de aantal behandelingen per kalenderjaar)